Vissa människor är jägare, andra är samlare. Föga överraskande är förmodligen det faktum att flera skribenter på denna sajt tillhör den sistnämnda kategorin. Att skrota runt på loppisar efter materiella skatter man definitivt inte behöver, eller får plats med, tillhör enligt undertecknad några av livets stora nöjen.

Loppiskulturen har förändrats oerhört under de senaste trettio åren. Internets spridning i hemmen förändrade mycket vad gäller värdering och prissättning och på senare tid har även smartphonen bidragit till detta. Det har helt enkelt blivit lättare att värdera, köpa och sälja utan ett behov av fysiskt rum. På grund av detta har också många loppisar försvunnit, i synnerhet i Stockholmstrakten, och ersatts av Tradera och Blocket. På de som dock finns kvar hittar man sällan riktiga fynd och brukar mestadels bestå av barnkläder, fula glas och muggar.

Allt är dock inte utav ondo då mängden loppisappar och loppissajter som listar loppisar, anger deras geografiska position, öppettider och annat matnyttigt, helt klart underlättar för loppisbesökaren. Om man  rör sig lite utanför Stockholm med bil brukar det också bli tätare mellan loppisarna och möjligheten att göra riktiga fynd ökar avsevärt. Härmed följer lite bilder från diverse loppisbesök samt på fynd gjorda under 2017.

Värt att notera är dock att olika loppisar har olika regler.
Man kan också hitta märkliga och aningen tvivelaktiga saker här och där.
Ibland kan man dock göra fynd som Journey to Silius för NES här för en tjugolapp.
…Och ibland köper man helst bara på sig massa grejer som intresserar en oavsett om det är några rariteter eller inte.
Nu är ju inte dessa saker några ovanliga skatter heller men ibland är det svårt att motstå samlarinstinkten.
Vissa loppisar antar även att en DVD-box är lika med en film, vilket här resulterade i hela paketet för under en hundralapp.
Det är dock värt att notera att loppisar kan bli smått farliga om man får för sig att man verkligen verkligen behöver vissa saker.
Om man inte orkar åka långt för en loppis finns även alternativet att besöka sitt lokala soprum men i vissa fall (som här) finns det ett skäl till att sakerna befinner sig i ett soprum.

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

2017-12-02